Alliander versnelt business transformatie met McCoy

#Simplificatie: Alliander versnelt business transformatie met McCoy

In 10 jaar maakt de energiemarkt een verandering door waar je eigenlijk 40 jaar voor uit zou moeten trekken. De energietransitie vraagt snelheid van Alliander, een van de grootste netwerkbedrijven van ons land. Dus richtte het bedrijf een business transformatieprogramma in onder de veelzeggende naam #Simplificatie. Simply McCoy is niet voor niets ons motto, dus bundelden wij de krachten om de processen te vereenvoudigen. Eind juni ging de eerste implementatie live.

Eerst de basis, dan de snelheid

De energietransitie vergt topsport van Alliander, dus pakken ze het ook op die manier aan. Dat betekent eerst de basisprocessen op orde, om van daaruit te versnellen. De Tour de France win je tenslotte ook niet zonder goede basisconditie, voeding en rust. En ook niet onbelangrijk: state-of-the-art technologie. Strategische uitdagingen van de toekomst het hoofd bieden met oude IT-oplossingen? Dat is hetzelfde als aan de Tour beginnen op een oude fiets: kansloos.

Terug naar de standaard

De gele trui breng je niet in je eentje naar Parijs. Met dat besef zocht Alliander een partner om het programma tot een succes te maken. Ze werken al sinds 2015 met McCoy samen aan versimpeling van verschillende processen en we delen de visie dat IT de business moet versterken. Dat maakte ons opnieuw een logische partner voor deze strategische business transformatie. Een belangrijke pijler in het programma is terugkeer naar de standaard, state-of-the-art SAP-systemen in de cloud. Het maakt Alliander wendbaar en sneller en het verlaagt de operationele kosten; een belangrijke basis voor de uitdagende energietransitie.

[cta id="1" title="SAP-implementatie raakt IT én business"]SAP-implementatie raakt IT én business[/cta]

#Simplificatie van finance, inkoop en warehouse management

Op dit moment werken Alliander en McCoy samen aan drie projecten binnen het #Simplificatie programma:

  1. SAP Extended Warehouse Management (EWM). In april 2021 heeft Alliander het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn-Noord in bedrijf genomen. Dankzij de gestandaardiseerde SAP EWM oplossing heeft Liander real-time inzicht in de status van de goederen en kan het klanten en projecten optimaal bedienen.

  2. SAP S/4HANA Central Finance (CFIN). Etappes verrijden én winnen vraagt om de juiste infrastructuur. Bij Alliander plaveit CFIN de weg richting de transitie naar S/4HANA. Ook verkenden we samen de toekomstige processen voor consolidatie. Sinds mei 2021 koersen we in de hoogste versnelling richting finish.

  3. SAP Ariba Contracts. De nieuwe processen voor contractmanagement die in juni 2021 live gingen, vormen de basis voor een totale inkooptransformatie. SAP S/4HANA vormt hiervoor straks het motorblok waarmee de SAP Ariba oplossingen zorgen voor een end-2-end inkoopproces.

Ook toe aan wat #Simplificatie?

We denken graag met je mee hoe jouw bedrijf de gele trui ophaalt in de vorm van toekomstvaste processen. Zodat jullie de uitdagingen van morgen het hoofd bieden met de technologie van morgen. Neem contact op met Jan Laros, Jan.Laros@mccoy-partners.com of 06 23 195 153.