A week in the life of Robin

Als Business & IT Consultant binnen de Business Unit Procurement vervul ik verschillende rollen binnen verandertrajecten bij de klant. De ene keer zit ik tijdens een Ariba implementatie traject meer op de content, en een volgend project focus ik mij op project management. Momenteel werk ik als Change Management & Communicatie Lead bij Nouryon, wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. In het huidige project implementeren we een hernieuwde structuur in het systeem landschap van Nouryon, waarbij zo’n 80 applicaties gewijzigd moeten zijn op 1 januari 2020. Een uitdagend en complex project. Samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de voortgang van de applicaties, de communicatie behoefte in kaart brengen en opzetten, en de overdracht naar de service desk teams in januari.

Mijn week begint op project locatie Arnhem. Vanaf vandaag zitten we op een andere verdieping dus een heuse project team verhuizing! Na gesetteld te zijn in het nieuwe kantoor begin ik de dag met een status meeting over de applicaties. Deze week start ook de User Acceptance Testing (UAT) dus na het bespreken van de voortgang sluit ik aan bij de UAT kick-off sessie. Tijdens deze sessie krijgen de gebruikers die ondersteunen met testen uitleg over wat er getest moet worden, hoe er getest moet worden, en waar de resultaten gedocumenteerd dienen te worden. De rest van de dag heb ik verschillende meetings staan met verschillende applicatie owners om de voortgang en communicatie behoefte te bespreken. Om 18.00 vertrek ik weer richting huis.

Dinsdag 17-12

Al vroeg zit ik in de trein naar Amsterdam Zuid. Hier staat het hoofdkantoor van Nouryon en vandaag heb ik hier een afspraak met het overkoepelende project team om ons communicatie plan af te stemmen.

Aan het einde van de ochtend is het tijd voor een kop koffie met een collega van mijn vorige project binnen Nouryon (Ariba implementatie). Niet alleen gezellig maar ook handig om een aantal zaken te bespreken.

Om 16.45 uur zit ik weer in de trein terug naar Amersfoort want vanavond ga ik naar mijn wekelijkse yoga les samen met een vriendin. Een fijne afwisseling van de vele afspraken en wisselende locaties gedurende de week.

Woensdag 18-12

Op woensdag rijd ik naar het McCoy kantoor in Eindhoven. Op 1 april 2020 organiseer ik met een aantal collega’s het McCoy ‘Future of Procurement’ evenement in het SAP Experience Center in Den Bosch. Vandaag gebruiken we de ochtend om samen te zitten en te brainstormen over de invulling van dit evenement. Als klein tipje van de sluier kan ik alvast zeggen dat we bezig zijn met interessante break-out sessies. In kleinere groepen van ongeveer 15 personen zullen we korte sessies bijwonen, en op die manier meerdere onderwerpen belichten.

Donderdag 19-12

Ik begin mijn dag weer met het gebruikelijke ritje Amersfoort - Arnhem. Er staan weer veel meetings gepland. Zo heb ik bijvoorbeeld een status check van de applicatie readiness, en een dagelijkse ‘cutover & hypercare’ meeting om te zien of alle workstreams de deadline van 1 januari 2020 gaan halen.

Aan het einde van de dag heb ik nog een coaching gesprek met Martijn, 1 van de 2 Business Unit Leads van het Procurement team binnen McCoy. Elke Business Unit heeft 2 leads, die beiden een deel van de BU ondersteunen met coaching. Tijdens het coaching gesprek behandelen we de McImpact training die ik heb gevolgd, en hoe ik dit ga toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Verder kijken we alvast vooruit op 2020, en bespreken we wat voor een rol ik graag in een volgend project zou willen oppakken.

Vrijdag 20-12

Na lang wachten en voorbereidingen treffen is het eindelijk zover, de MFKB oftewel de McCoy Foute Kersttruien Borrel! Ik vertrek op tijd richting het McCoy kantoor op Strijp-S. Op vrijdag is het vaak druk op het kantoor in Eindhoven. Ik probeer ook geregeld op vrijdag aanwezig te zijn, want ik vind het belangrijk om de relatie met mijn McCoy collega’s te onderhouden.

Elke vrijdagochtend heb ik een team meeting met McNxt. Dit is een soort commissie, en samen met een aantal collega’s organiseren we evenementen en ludieke acties voor en door de ‘nieuwe generatie IT consultants’.

De kerstbomen zijn versierd, de drankjes staan koud en om 16.00 uur barst de borrel los. Oliebollen, kerstkransjes, en natuurlijk een mooi kado voor de collega met de meest foute kersttrui. Tegen 20.30 hebben we iedereen richting de stad gemanoevreerd en ruimen we nog even snel op. Het was een geslaagde borrel als afsluiting van weer een mooie week!