SAP Analytics Cloud Q3 2022 Release: onze top 4

Het is weer zover: SAP Analytics Cloud heeft haar kwartaalupdate ge-released in het weekend van 19-21 augustus! In deze update zijn weer veel nieuwe features beschikbaar gemaakt.
De experts van McCoy & Partners zijn de laatste tijd druk bezig geweest met het testen van deze nieuwe features, waar in deze blog de vier beste nieuwe features worden besproken.

Onze vorige ‘SAC release-blog’ bevatte alle nieuwe features. Dit deden wij doordat SAP dit zelf niet duidelijk genoeg had gedaan. 
In deze blog van SAP wordt stilgestaan bij elke nieuwe feature, daar waar de blog die je nu leest aangeeft waar wij in de praktijk het meeste aan hebben!

Transfer of Content Ownership

Het is sinds de nieuwe update mogelijk om de owner (eigenaar) van een object of een folder (map) aan te passen.
Dit kan je doen bij de Files. Hiervoor is deze knop toegevoegd in het menu, die beschikbaar is zodra je een file hebt geselecteerd.

In de praktijk biedt dit een verbeterde toegankelijkheid en een verbeterde flexibiliteit zodra bijvoorbeeld rollen worden gewijzigd of als een collega de organisatie verlaat.

Data Acquisition Step within Multi Actions 

De Multi Actions worden iedere update weer beter, vanaf deze update is het mogelijk om een data acquisition stap op te nemen in je Multi Action. Hierdoor wordt het mogelijk om met één druk op de knop je data in je model te laden, verwerken, aanpassen en klaarmaken voor planning.

Hierdoor wordt het mogelijk om nog meer voorheen handmatige stappen te automatiseren. 

Als je meer wilt weten, kijk dan even naar deze blog van SAP!

 

Input Control Set Selected Members API

De vraag waarop dit het antwoord is, is in de praktijk al meermaals gesteld, waarna we – tot nu – altijd een teleurstellend antwoord moesten geven.
Deze nieuwe feature biedt de mogelijkheid om met coding de waardes van een Input Control aan te passen: vanaf nu kunnen de Input Controls op een dynamische manier worden beïnvloedt.

Deze code – onExecutionStatusUpdate() – maakt een eenvoudige ‘reset’ van de filters mogelijk, of kan een deel van de functionaliteit van een bookmark vervangen.

 

Doordat dit de eerste stap is, kan deze code met deze update helaas nog niet omgaan met Unbooked Members, Excluded Members, Range filters of Advanced filters. Dit wordt in komende updates opgelost.

De grootte van transporten bekijken

Doordat de Content Network standaard 300MB aan opslag heeft, wordt door SAP aangeraden om oude transporten stelselmatig te verwijderen.
Er is echter – tot nu – nooit zicht geweest in de grootte van transporten, waardoor het lasting was om in te schatten hoeveel ruimte er nog was.

De gebruiker kan ook sorteren op de grootste objecten, om zo efficiënt het Content Network binnen SAP Analytics Cloud te kunnen beheren.

Let’s Connect!

SAP Analytics Cloud heeft met haar Q3 release veel nieuwe features geïntroduceerd, dit zijn in onze ogen de meest bruikbare!
Wil je nog meer weten over SAP Analytics Cloud en hoe Business Intelligence jou kan helpen? Neem dan contact op met Roel van Bommel (06-226938392) of Kris van Brouwershaven (06-40269873)

Vond je dit een interessante & informatieve blog en wil je meer weten over dit topic en eventueel ook over andere Business Intelligence-gerelateerde topics? Meld je dan snel aan voor het McCoy BI Event op 29 seprember 2022 van 12:00 tot 18:00 op Landgoed Huize Bergen in Vught, Nederland. Op deze dag bespreken wij de toekomst van BI, waar SAC onderdeel van is.

Meld je dus snel aan! 

Voor meer informatie en registratie, bezoek onze aanmeldpagina.

Bekijk meer relevante updates