Waar Anouk een studieachtergrond heeft in ICT, heeft Femke Biomedische Technologie gestudeerd. Twee totaal verschillende profielen, maar de overeenkomst van deze dames zit vooral in hun liefde voor technische IT, blijven ontwikkelen en eigenlijk ‘gewoon’ heel blij zijn in hun day-to-day job. Maar waar ze eigenlijk- volgens het traineeship- in dienst zouden gaan bij een klant, zijn beide dames nu vast onderdeel van McCoy. Hoe is dit zo gelopen? Je leest het in deze blog!
Lachend vertelt Femke dat ze zichzelf deze vraag stelde toen ze ‘ja’ zei op het traineeship bij McCoy. Want met een achtergrond in Biomedische Technologie is SAP consultancy, laten we zeggen, niet per definitie de meest voordehand liggende keuze. Femke: “Ik zag mezelf niet dagenlang in een lab staan. Ik wilde programmeren en flexibel werken: IT is een slimmere keuze.” Voor Anouk was de keuze, met haar hbo-opleiding ICT, meer voordehand liggend, maar McCoy kwam pas in haar vizier nadat ze bericht op LinkedIn had geplaatst. Anouk: “Ik werd benaderd en ging op een gesprek. Direct bij de hartelijke ontvangst voelde ik: dit zit goed.”
Voor het traineeship geldt in principe een vast programma, maar er is alle ruimte om van het programma af te wijken. Zo startten beide dames het traineeship via McTalent (onderdeel van McCoy), waarbij je na een aantal maanden aan de slag gaat voor een klant. Maar Anouk en Femke wilden meer de technische kant op, dus werd daar ruimte voor gemaakt. Femke: “De klant is nu McCoy intern geworden en we vallen beide onder de BU Technology.” Binnen dit team leert Femke ABAP programmeur te worden, maar Anouk verbetert: “Femke, jij bént toch al een ABAP-programmeur? Je programmeert al zelfstandig!” Voor Anouk liever geen programmeertaal, want zij richt zich liever op de connectie tussen IT & de mensen. Anouk: “Als SAP basis consultant richt ik mij op de technische onderlaag van het systeem, maar wel altijd vanuit het perspectief van de gebruiker.”
“Qua begeleiding is alles mogelijk, als je er maar actief naar vraagt”, geeft Anouk aan. Zij zit twee keer per week uitgebreid met haar Business Unit Lead en twee inhoudelijke coaches. “Maar eigenlijk is het hele basisteam een onofficiële coach, want iedereen staat altijd open om te helpen met vragen.” Femke had eerder ook standaard momenten voor vragen. Femke: “Nu is het eigenlijk zo, als ik vragen heb- dan bel ik gewoon. Er wordt altijd tijd gemaakt door iemand.” Daarnaast zit het programma vol andere (gezellige) momenten met andere starters: van presentatietrainingen, kookcursussen, tot klantcasussen oefenen met lego (vraag hier maar eens naar tijdens je gesprek 😉).
Wat voor beide dames de doorslag gaf voor dit traineeship is dat er gewerkt wordt op basis van vertrouwen. Anouk vertelt dat ze gesprekken had met andere bedrijven, maar schrok van de hoge eisen, boeteclausules en vaste programma's. Anouk: “Bij McCoy was meteen duidelijk dat we gingen samenwerken op basis van vertrouwen waar dit allemaal geen onderdeel van is.” Femke zegt zelfs meer voor McCoy te hebben gekozen, dan het inhoudelijke traineeship: “SAP was niet direct mijn eerste keuze, maar na het gesprek met McCoy dacht ik “who, dit is echt verfrissend! Er wordt écht gekeken naar wat ik wil."
Ben jij ook benieuwd naar een traineeship (op maat), op welke manier je klantcasussen kan oefenen met lego en/ of de andere mogelijkheden binnen de Business Unit Technology? Neem vooral contact op met joost.hinderdael@mccoy-partners.nl of via tel:+31657252019.