McCoy

Onze HRx-er Pascal; sinds ruim een jaar werkzaam binnen McCoy, de oudste van zes kinderen en maakt graag de wereld een beetje beter. We stelden hem zes belangrijke vragen:

Hoe kwam je terecht in het HRIT-werkveld?

“Dat is eigenlijk best wel grappig. Ik heb een opleiding psychologie gedaan en werkte een tijdje in onderwijs. Daar kon ik niet lang meer blijven, omdat ik er technisch gezien geen opleiding voor had. Toen belde een oud-studiegenoot mij die bij een consultancybedrijf werkte. Het bedrijf ontwikkelde en implementeerde een Learning Management Systeem.

Ik kwam binnen zonder enige harde IT-, of HR-ervaring, maar het bedrijf zag me enorm zitten vanwege mijn achtergrond als docent. Omdat ik de oudste ben van zes kinderen, dachten ze ook dat ik veel verantwoordelijkheid kon dragen. Wat mij triggerde, was hun interessante klantenbestand. Daarnaast leek het mij een mooie uitdaging om de puzzel van het systeem te leren leggen, maar ook te werken met een duidelijke focus op mensen. Zo begon mijn avontuur in deze branche.”

Wat is jouw visie op digitale HR-transformatie?

“Je moet heel erg vanuit de mensen denken. De transformatie wordt namelijk altijd gedragen door mensen. De software (IT)helpt hen om hun werk uit te voeren en hierin te excelleren. Zo ondersteunt het bij efficiënt administreren, het identificeren van talenten en het effectief onboarden van nieuwe collega’s. Dit kun je allemaal doen zonder software, met wat formulieren, maar het systeem stroomlijnt en versnelt het proces. Uiteindelijk wil je een systeem aanbieden waarin het bedrijf zich helemaal herkent. De transformatie kan alleen succesvol zijn als dat goed wordt overgebracht.”

"Ik ben goed in het vertalen van complexe technische en functionele die zelfs mijn neefjes en nichtjes (en opa en oma) begrijpen."

Pascal van Bruggen / HRx-er bij McCoy

Wie ben jij als persoon?

“Ik ben een sociaal persoon die ervan houdt om in het werk direct contact te hebben met mensen. Direct impact maken op het werk en het leven van mensen, dat vind ik belangrijk in werk. Daarmee hoop ik de wereld iedere dag een beetje beter te maken. Daarnaast houd ik heel erg van complexiteit. Uitdagingen zijn puzzels voor me, en deze los ik graag op. Daar komt een stuk techniek en configuratie bij kijken. Het uitgangspunt? Zorgen dat de oplossing voldoet aan de eisen van de organisatie en dat deze toekomstbestendig is. Die uitdaging, zowel vanuit de klant als vanuit de software, prikkelt mij enorm.

Verder ben ik gesteld op mijn vrije tijd. Ik houd er dan ook veel hobby's op na. Ik geniet van de tijd met mijn familie en vrienden, en ik beoefen verschillende sporten. Momenteel train ik voor de marathon van Rotterdam, voor een goed doel – dat drijft me nog eens extra. Ik speel ook gitaar en ga veel naar concerten. Daarnaast ontdek ik graag nieuwe activiteiten en plekken. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid volg ik op de voet, zowel in mijn vrije tijd als binnen McCoy.”

Wat was je reden om bij McCoy te solliciteren?

“Joost - de recruiter - benaderde mij. Wat ik heel fijn vond, was dat ik veel tijd en ruimte kreeg om na te denken of ik dit echt wilde. Tijdens het gesprek had ik ook niet het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen. Het ging veel meer over wie McCoy is, wat zij kunnen bieden en hoe ze mij bij mijn pad kunnen helpen. Het voelde meteen als een partnership aan. Zelfs toen ik op reis was in Colombia hadden we nog contact. Vlak voordat ik tekende, wensten ze me vanuit McCoy succes met bijvoorbeeld de marathon waaraan ik deelnam. Super attent!”

Wat is jouw specialisme / toegevoegde waarde binnen het HRIT-werkveld?

“Ze zeggen wel vaker tegen me dat ik goed ben in het vertalen van complexe technische en functionele vraagstukken naar taal die zelfs mijn neefjes en nichtjes (en opa en oma) begrijpen. En andersom kan ik dat ook absorberen. De klant legt aan mij uit hoe het proces moet worden, en met een kop koffie en een gesprek of workshop komen we daar al uit. Volgens maak ik de technische vertaalslag. Wij snappen alle termen en technische componenten, maar een klant niet. Dat is ook niet hun werk, maar dat van ons. Het is ook onze taak om de klant gedurende het gehele traject, en daarna, constant punten van herkenning te geven. Hierdoor blijft het geen abstract proces, maar hún proces en een transformatie zij omarmen.”

Welke eigenschappen bezit jij of moet een toekomstige HRx'er beschikken om een echte HRx’er te zijn/worden?

"Je moet er goed uitzien in een piratenpak, haha. Ik denk dat een HRx’er over een aantal eigenschappen moet beschikken, waaronder geduld, doorzettingsvermogen, humor, passie voor werken met mensen, leergierigheid, en visieontwikkeling. Ondanks dat het werk heel individueel kan zijn, moet je een teamspeler zijn in het team van de klant en in het team van HRx. We zoeken veel verbinding met elkaar op. Als HRx’er denk je actief mee over de toekomst van het team. Omdat klanten en het platform zich voortdurend ontwikkelen, kan jij ook niet blijven stilstaan. Vandaag leren en daar tien jaar lang op teren, dat zit er niet in. Overigens heb ik niet alle eigenschappen in hoge mate, maar als team vullen we elkaar perfect aan.”

Benieuwd naar het HR-Xperience team van Pascal?

Neem gerust eens een kijkje op de team pagina, of bekijk de vacatures!

Ga naar HR-Xperience team